18/11/03 18:33 

Αντίδραση από τον Αρειο Πάγο

Κλονίζουν το κύρος της Δικαιοσύνης οι δηλώσεις Κρουσταλάκη, κατά τον Γ.Κάπο

 

Eurokinissi

Ενοχλήθηκε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γιώργος Κάπος, από τις δηλώσεις Κρουσταλάκη

Αθήνα

 

Την εκτίμηση ότι οι δηλώσεις του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Κρουσταλάκη κλονίζουν το κύρος της Δικαιοσύνης και την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτήν εξέφρασε ο πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου Γιώργος Κάπος, την Τρίτη.

 

Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου έκανε λόγο για αόριστους, γενικόλογους, αλλά και βαρείς χαρακτηρισμούς για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, και σημείωσε ότι «τέτοιες ενέργειες και μάλιστα της πατρότητας προσώπου, που μόλις προ ολίγων μηνών απεχώρησε από την ηγεσία της Εισαγγελικής Αρχής, κλονίζουν σοβαρώς το κύρος της Δικαιοσύνης και την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτή».

 

Παράλληλα, ο Γ.Κάπος επισήμανε ότι πρόκειται για αφοριστικές διακηρύξεις, που αδίκως εκθέτουν τη συντριπτική πλειοψηφία των έντιμων και φιλότιμων δικαστών.

 

«Τα θεσμικά όργανα της εύρυθμης λειτουργίας της Δικαιοσύνης αξιώνουν συγκεκριμένα στοιχεία, απαραίτητα για τον προσήκοντα κολασμό τυχόν υπαιτίων και ενόχων. Αυτά τα στοιχεία προσδοκούμε από τον κ. Κρουσταλάκη, την δε ελπιζόμενη από αυτόν, κατά τη δήλωσή του, 'μετάνοια των μουσκευόντων στην αμαρτία' δικαστών θεωρούμε απρόσφορο μέσο για την διασφάλιση μιας απόλυτα υγιούς Δικαιοσύνης» κατέληξε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

 

 

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ